مقاله ریویو

0 تا 100 مسیر نوشتن تا چاپ مقاله Review [مروری یا ریویو]

یکی از مهم‌ترین نیازهای دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌ها و دیگر محافل علمی، نوشتن مقاله در سبک‌های متفاوت می‌باشد، مقاله Review یا مقاله مروری، یکی از مدل‌های پرکاربرد مقاله نویسی در محیط‌های آکادمیک است.

اگر شما نیز به عنوان یک دانشجو یا استاد، قصد نوشتن و انتشار یک مقاله Review را دارید و نمی‌دانید که دقیقا باید چه مسیری را طی کنید تا به آسانی،  یک مقاله Review را به نام خودتان، به ثبت برسانید، این مقاله را از دست ندهید.

 

هر آنچه که باید درباره مقاله ریویو [Review] بدانید📝

به زبان ساده می‌توانیم بگوییم که در این نوع مقالات، پیشنیه یک مقاله تحقیقی دیگر را به صورت کامل، بررسی می‌کنند و به نقد و تحلیل آن می‌پردازند؛ در موضوع این مقالات، هیچ محدودتی وجود ندارد و مقالات Review می‌توانند در باب هر موضوعی، نوشته شوند.

تعریف دقیق مقاله ریویو چیست؟

ویکی پدیای انگلیسی، در تعریف مقاله Review، می گوید:

 

A review article is an article that summarizes the current state of understanding on a topic. A review article surveys and summarizes previously published studies, rather than reporting new facts or analysis.

ترجمه متن بالا:

مقالات مروری یا Review، خلاصه ای از درک کلی یک مطلب است که به جای گزارش دادن‌های اضافه و تجزیه و تحلیل های جدید، مطالعات قبلی یک حوزه را بررسی و آن هارا ارزیابی می‌کند.

 

 

 

0 تا 100 مسیر نوشتن تا چاپ مقاله Review [مروری یا ریویو]

کدام افراد به مقاله Review، نیاز دارند؟

در تمامی محیط های آکادمیک علمی و حرفه ای، به این مقالات نیاز است؛ بیشترین دسته از افرادی که به نگارش این سبک مقاله‌ها نیاز دارند، به شرح زیر است:

  1. دانشجویان
  2. اساتید دانشگاه ها
  3. مدیران شرکت های بزرگ
  4. استادیاران
  5. دانشمندان
  6. پژوهشگران علمی و ….

 

هدف نوشتن مقالات ریویو یا مروری «Review» چیست؟

اصولا هدف از گردآوری و نوشتن مقالات ریویو، ایجاد یک دیدگاه جامع و مفید از مقالات طولانی گردآورده شده توسط دیگر پژوهشگران است که می‌تواند به درک بهتر خوانندگان از موضوع مقاله، کمک کند.

 

انواع مقاله علمی

امروزه در دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی، سبک های متفاوت مقاله، نوشته می شوند؛ در ادامه با سبک‌های مختلف مقالات علمی و مقاله ریویو (Review) که موضوع مقاله امروز ماست، آشنا شوید.

 

  1. (Original Paper یا Regular Research)
  2. Letter
  3. Short/ Rapid/ Brief Communication
  4. (Review Paper)

 

 

مدل های مختلف مقاله Revie

آخرین نوع مقاله ای که در لیست بالا نام بردیم، مقاله ریویو {Review} می‌باشد که موضوع بحث این مطلب است، امروزه مقالات مروری در سه سبک زیر، توسط علم جویان و دانش اندوزان نگاشته و چاپ می‌شوند.

  • مرور روایتی

در این روش، با استفاده از داده های رسمی و منابع معتبر و به کارگیری یک روش ثابت و دقیق، پاسخ پرسش های ایجاد شده در مقاله را به خواننده می‌دهند و روند ساده و بدون هیچ گونه پیچیدگی دارد.

 

  •  مرور نظام مند

مقالات مروری نظام مند، بیشتر برای موضوعات مفصل‌تر که حرف های بیشتری برای گفتن دارند، استفاده می‌شود، امروزه بسیاری از مقالات منتشر شده در دانشگاه‌های معتبر جهان، جزو دسته مقالات مروری نظام‌مند، به شمار می‌روند.

 

  • فراتحلیل

تقریبا مقاله Review فراتحلیلی، ترکیبی از تمامی روش‌های مقاله نویسی می‌باشد که درآن به تمامی جنبه های موضوع، همراه نقد و بررسی کامل آن، اشاره می‌شود.

 

فرق مقاله تحقیقی و مروری {Review} چیست🤔

یکی دیگر از سبک های مقاله نویسی که به مقالات Review، شباهت بسیاری زیادی دارد و اصولا دانشجویان آن را با مقاله Review، اشتباه می‌گیرند، مقاله تحقیقی، می‌باشد.

نقطه شباهت این دو مقاله، نوشته شدن توسط افراد متخصص همان رشته و چاپ شدن در ژورنال‌های علمی معتبر یکسان می‌باشد؛ اما تفاوت هایی نیز با هم دارند که آن ها را نسبت به یکدیگر، متمایز می‌کند، در ادامه با ویژگی‌های مقاله تحقیقی و مقاله مروری که کاملا با یکدیگر، متفاوت هستند آشنا شوید.

 

  • ویژگی‌های مقاله تحقیقی

  1. دنبال کردن روش علمی
  2. کاربرد بسیار گسترده
  3. نگارش حرفه‌ای
  4. بررسی موارد علمی جدید
  5. عنوان نکات جدید
  6. مطرح کردن چالش‌های علمی تازه
  7. دارای ارزش علمی بالا
  • ویژگی های مقاله مروری

  1. خلاصه مقاله قبلی
  2. بحث درباره مطالب تکراری
  3. موشکافی دقیق تر نتایج گذشته
  4. بدون ساختار مشخص
  5. متن ساده وروان
  6. مخاطبین عمومی
  7. فهم ساده
  8. گردآوری ساده‌تر

 

0 تا 100 مسیر نوشتن تا چاپ مقاله Review [مروری یا ریویو]

 

 

مقاله ریویو [Review] را چطور بنویسیم و چاپ کنیم؟

فرایند تولید تا چاپ مقاله Review یا همان مقاله مروری، ساده‌تر از چیزی است که فکرش را می کنید و تنها کافی است که دقیقا پیش از هر اقدامی، به طور دقیق با مسیر نوشتن مقاله Review و چالش‌های احتمالی که پیش رو خواهید داشت، آشنا شوید.

 

  • آنچه باید پیش از نوشتن مقاله Review بدانید

در ادامه، 12 نکته اساسی و بسیار مهم که باید پیش از آغاز گردآوری مقاله Review، بدانید را خدمت شما همراه گرامی معرفی می‌کنیم؛ با دقت، نکات زیر را به خاطر بسپارید و زمان نوشتن مقاله‌تان، آن ها را به صورت عملی، اجرا کنید.

  1. به صورت کامل و دقیق با ساختار مقاله مروری آشنا باشید.
  2. برای آغاز تحقیق، مقالاتی که فهمشان برایتان آسان‌تر است را انتخاب کنید.
  3. مطالعه مقالات isi را در اولویت کارتان قرار دهید.
  4. برای ترجمه مقاله، از یک تیم حرفه ای ترجمه کمک بگیرید.
  5. ترجیحا مقالات جدید را مطالعه کنید.
  6. بین مقالات متفاوت، یک ارتباط ذهنی و پل ارتباطی مفهومی، خلق کنید.
  7. مخاطب هدفتان و نیازهای او را بشناسید.
  8. یک حوزه تخصصی انتخاب کنید.
  9. به صورت دقیق ،بررسی مقالات علمی را آغاز کنید
  10. نکات کاربردی را استخراج کنید.
  11. تولید مقاله مروری را با لحن و سبک دلخواهتان آغاز کنید.
  12. بازبینی مقاله فراموش نشود.

همچنین دوری جاب، به شما پیشنهاد می‌کند که برای نوشتن بهترین مقاله ریویو، مقاله فوق العاده و درجه یک دکتر محمد رضا سهرابی، دانشیار پزشکی در دانشکده شهید بهشتی را که در صفحه: (اصول نگارش مقالات مروری)، آورده شده است را با دقت بخوانید از آن برای نوشتن مقاله مروری خودتان، نهایت استفاده را ببرید.

بهترین راه برای ترجمه مقاله Review (ریویو، مروری) چیست؟

یکی از مهم ترین کارهایی که بعد از اتمام پروسه گردآوری و نوشتن مقاله ریویو که باید آن را انجام دهید، ترجمه انگلیسی به فارسی یا بالعکس مقاله تان می باشد.

بهترین روش برای داشتن یک ترجمه بی نقص و بی ایراد از مقاله‌تان، استفاده از خدمات ترجمه یک تیم حرفه ای، مسلط به تمامی فنون ترجمه مقاله دانشجویی، ترجمه مقاله دانشگاهی، ترجمه مقاله isi و … هستند، می‌باشد.

ساختار مقاله Review یا مروری چگونه است ؟

یک مقاله مروری، از 6 بخش اصلی، خلق می شود؛ اگر می‌خواهید نوشتن مقاله مروری تان را آغاز کنید؛ باید ساختار مقاله Review را کاملا بشناسید؛ در ادامه بیشتر با اجزای این مقاله آشنا شوید.

  • عنوان

از نظر روانشناسی، افراد متونی را که عنوان جذاب‌تری دارند را راحت‌تر، مطالعه می‌کنند، پس شما نیز فراموش نکنید که برای مقاله مروری‌تان، بهترین عنوان ممکن را انتخاب کنید.

  • چکیده مقاله

در قسمت چکیده، به صورت طبقه بندی شده و خیلی مرتب، تمامی اطلاعات مقاله را برای خواننده به نمایش بگذارید و مسیر مقاله را نشان دهید.

  • مقدمه خوب و حرفه‌ای

زمان نوشتن عنوان، ابتدا اهمیت مقاله را برای خواننده بیان کنید و سپس او را قانع کنید که تا پایان مقاله، همراه شما باشد و خلاصه ای از کل مطلب، به او ارائه دهید.

  • قسمت اصلی و بدنه 

در این مرحله، با قلمی روان و جذاب بر اساس سلیقه و ذائقه خوانندگان مقاله‌تان، نتیجه پژوهش هایتان را همراه نتیجه گیری‌هایی که به دست آورده‌اید را شرح دهید.

  • نتیجه گیری حامع و هدفمند

در پایان مقاله، نگاهی به تمامی فرایند ابتدا تاپایان تدوین مقاله، داشته باشید و با در نظر گرفتن هدف اصلی‌تان، در ابتدای کار که شما را دست به قلم کرد، مروری بر پرسش و پاسخ‌ها و چالش های حل شده در قلب مقاله مروری‌تان داشته باشید.

  • اعلام منابع

به صورت دقیق و بدون هیچ کم و کاستی، منابعی را که توانسته‌اید با کمک آن‌ها مقاله مروری‌تان را خلق کنید، معرفی کنید؛ زمان نوشتن قسمت منبع در مقاله Review، نکات زیر را به خاطر بسپارید.

  1. نام دقیق نویسنده
  2. عنوان دقیق مجله یا مقاله
  3. ترجیحا عدم استفاده از منبع url
  4. پرهیز از نوشتن ISBN
  5. قرار دادن تمامی منابع در یک فرم

 

0 تا 100 مسیر نوشتن تا چاپ مقاله Review [مروری یا ریویو]

 

 

 

مقاله ریویو را چگونه چاپ کنیم؟

برای ثبت و انتشار مقاله‌تان باید به سازمان‌ها و مراکز واسط، مراجه کنید؛ در ادامه آدرس سایت 5 مرکز علمی و دانشگاهی معتبر که برای ثبت مقاله ریویو کاربرد دارند، خدمت شما همراهان گرامی معرفی می‌شود.

  1. IEEE
  2. Springer
  3. ScienceDirect
  4. Google Scholar
  5. ACM

 

مهم ترین اشتباهات زمان نوشتن مقاله مروری چیست؟😯

دکتر محمدرضا سهرابی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،از 5 مورد زیر، به عنوان متداول‌ترین اشتباهات افراد، زمان نوشتن مقاله ریویو [Review] نام برد.

 

  1. ضعف مقدمه
  2. صعف نتیجه گیری
  3. دستبرد علمی
  4. بی ربط بودن موضوعات
  5. عدم وجود نقد و بررسی صحیح

 

پیشنهاد می‌شود اگر قصد دارید که یک مقاله مروری (Review) درجه یک و بدون نقص بنویسید، 5 اشتباه رایج دیگر محققان، زمان گردآوری مقاله Review را فراموش نکنید و شما با کمک درس گرفتن از تجربه دیگران و خلاقیت خودتان، تحقیق کامل‌تر و مفیدتری را به دنیای تخصص‌تان، هدیه بدهید.

 

سخن پایانی🙂

مقاله Review، یکی از پرکاربردترین مقالات در در حوزه تحقیقات علمی و دانشگاهی می‌باشد که هردانشجو یا استادی برای پیشرفت و رشد در مسیر تحصیلی و تخصص خود به داشتن آن نیاز دارد.

در این مقاله،  همه آنچه که باید درباره مقاله مروری یا Review بدانید+نکات مکمل، خدمت شما همراه عزیز ارائه شد؛ شما می توانید به آسانی با استفاده از نکات مطرح شده در این مطلب، بدون دردسر، مقاله مروری‌تان را بنویسید و با داشتن آن،  یک ستاره درخشان و ارزشمند به رزومه تحصیلی یا کاری تان اضافه کنید.

 

‫5/5 (5 امتیاز )

2 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده

  1. سید علی سمیعی

    ممنون کمک کرد

    پاسخ
    • مدیر سایت

      خواهش میکنم دوست عزیز

      پاسخ

نظر